Английската преса гръмна днес с изказване на бащата на Димитър Бербатов – Иван пред българска телевизия! Първо „Мирър” цитира роден канал, без да упоменава за кой точно става въпрос, а след това и останалите издания на Острова подеха темата.

„Бъдещето на Димитър Бербатов в Тотнъм е още по-несигурно след снощи, когато стана ясно, че баща му казва, че българският ас иска да напусне „Уайт Харт Лейн”, пише „Мирър”.

В понеделник агентът на Бербо Емил Данчев, заедно с Иван Бербатов, обсъдиха със спортния директор Деймиън Комоли възможностите пред голмайстора, след което бе обявено, че националът остава в Тотнъм.

„Мирър” обаче разкрива, че преди Иван Бербатов да отлети за Англия, той е споделил пред „българска телевизия”, че синът му не иска да остава в Северен Лондон. Цитирани са и думите на Бербатов-старши: „Синът ми вече не е щастлив в Тотнъм. Той иска да напусне.”

Изданието се позовава и на източници, „близки до футболиста”: „Димитър споделя пред нас, че не иска да остава и желае да се махне още през януари. Той смята, че е направил грешка, като не е помолил клуба да го продаде още през лятото, когато имаше интерес от Манчестър Юнайтед.”

Въпреки това мениджърът на Тотнъм Хуанде Рамос е решен да се помъчи още малко, за да измъкне най-доброто от Бербатов с цел да извади „шпорите” от кризата.