Собствениците на Манчестър Юнайтед семейство Глейзър са готови да извадят необходимите средства, с които мениджърът на клуба да спечели битката с Челси за звездата на Тотнъм Димитър Бербатов.

Според някои информации цената, която „шпорите” поставиха за капитана на българския националния отбор е 36 милиона, докато според „Manchester Еvening news” сумата е 30 милиона.

В информацията се припомня, че спортно-техническото ръководство на Тотнъм не иска да се разделя със звездата си, поне до края на настоящия сезон, но все пак се разглежда и възможността той да бъде трансфериран в друг клуб.

Преди време самият Сър Алекс Фъргюсън разкри, че няма да привлича нови футболисти през зимата, но въпреки това не е изключено българинът да се появи на Олд Трафорд.

В статията се казва още, че щом Челси е готов с оферта за Бербатов 25 дни преди края на трансферния прозорец, най-вероятно Фъргюсън ще се мобилизира, за да спечели битката. Пример за покупка, която специалистът е спечелил в борба с други отбори е този на Уейн Рууни, когато той премина от Еверътн, като тогава Нюкасъл се опита да го отмъкне от треньора на „червените дяволи”.