Българската футболна легенда Христо Стоичков е пристигнал вчера късно вечерта в руския град Ростов на Дон. Очаква се в края на визитата, Камата официално да бъде назначен за спортен директор на местния клуб Ростов.

Стоичков бил настанен в хотел Дон Плаза и в 10.00 часа сутринта имал закусна. Днес в 12.00 часа местно време стартира програмата по престоя на легендарния български футболист Христо Стоичков в Ростов на Дон. Бившият играч на Барселона пристигнал

в офиса на Ростов, където накратко се запознал с работата в клуба, разгледал стадиона и базата на жълто-сините.

 

След края на посещението си в клуба Стоичков се отправил да обядва в администрацията на Ростовска област, а в 17.00 часа трябва да пристигне в един от детските домове в града с благотворителна мисия.

 

По думите на Белоус планира се и посвещаването на Стоичков като казак. Отделно от това Белоус заяви, че той и българина са намерили много допирни точки във визията им за футбола. Съществуват редица проекти, които двете страни могат да реализират заедно.

„ По време на тренировъчния лагер в Австрия ние намерихме много общи идеи със Стоичков. Има редица проекти, които искаме да реализираме заедно. Всичко останало ще научите в следващите няколко дни”, коментира Белоус.

Генералният директор на Ростов Юрий Белоус обяви, че Стоичков ще посети мача на първия тим на клуба с Динамо (Москва), както и среща на втория отбор.

Именно на Белоус принадлежи идеята, Ростов да предложи работа на Камата.

Директорът на руския клуб разкри, че по време на визитата си в града Христо Стоичков ще се запознае с обичаите на донските казаци. Хора от местната фолклорна формация са обещали, че ще подарят на известния българин популярната казашка униформа.

СНИМКИ  ОТ ПРИСТИГАНЕТО НА СТОИЧКОВ В РОСТОВ ТУК!