Станислав Ангелов е възстановен и ще бъде в групата за полуфинала-реванш за Купата на Кипър срещу Аполон Лимасол, който ще се играе на 4 май от 17:00 ч. на стадион „Андонис Пападополус”. Това съобщи, минути след края на последната преди мача тренировка, специално за Гонг наставникът на Анортозис Станимир Стоилов. Ангелов страдаше от разтежение, което го извади от игра за няколко мача, включително и от първия полуфинал, който завърши 1:1. На днешното занимание на синьо-белите, наблюдавано от десетки запалянковци, Пелето тренира равностойно със съотборниците си за първи път от доста време, през което той се подготвяше индивидуално.

Независимо от тежката контузия по време на двустранната игра Ангелов се включи пълноценно и дори изработи няколко голови положения, които бяха бурно аплодирани от феновете. Според Стоилов е твърде вероятно Пелето дори да започне мача, тъй като срещата е от особена важност за Анортозис. Грандът от Фамагуста вече си осигури участие в Лига Европа, след като в събота победи новия шампион АПОЕЛ на собствения му стадион. Купата на Кипър обаче ще осигури на тима на Мъри повече време за подготовка, както и ще задоволи желанието на ръководство, футболисти и фенове за още трофеи в клубната витрина. „Истината е, че преди четири месеца никой не очакваше, че ще се класираме в челната тройка и ще се борим за Купата”, сподели пред Гонг Стоилов.

„Когато поехме отбора той се бореше да не изпадне и беше на девет точки от третия в класирането АЕК, а сега е точно обратното – ние сме с девет точки преднина пред същия този АЕК. Пред нас реално остават два мача – полуфинала и дай Боже да играем финал.”, допълни Мъри.

Ако успеят да победят Аполон, футболистите на Стоилов най-вероятно ще спорят за трофея с Омония, които по същото време играят срещу Етникос Ахна. Носителят на отличието ще стане ясен на 18 май.

Припомняме, че отборите, класирали се на второ и трето място в шампионата започват участието си в турнира за Лига Европа от втория предварителен кръг, а носителят на купата – от трети.