Старши треньорът на кипърския гранд Анортозис Станимир Стоилов направи щастливи 40 абитуриенти от български социални домове. Децата, които са на едноседмична почивка на острова на Афродита, посетиха тренировка на тима от Ларнака, където бяха изключително гостоприемно посрещнати, както от Стоилов и Станислав Ангелов, така и от ръководството на клуба. Визитата на тренировъчната база на Анортозис беше организирана от екипа на „Българският Вестник” в Кипър, а гимназистите дори не подозираха къде отиват. Малко след пристигането им на базата футболистите излязоха за тренировка, водени от Пелето, който беше посрещнат с бурни аплодисменти от ентусиазираната българска публика.

Когато се появи Стоилов обаче нашите деца буквално избухнаха. Мъри подари на абитуриентите топки с автографи на всички играчи на отбора, значки и други сувенири. Той разговаря дълго с учениците и ръководителите им и се снима с всеки поотделно. С това обаче историята не приключва. Домакините бяха подготвили още една изненада за българчетата – специално за тях отвориха вратите на официалния стадион на Анортозис Андонис Пападополус и им разрешиха да изиграят един мач на терена.

Докато момчетата гонеха топката момичетата изслушаха с интерес избрани факти и моменти от 100-годишната история на клуба. След близо двучасовото приключения всички бяха единодушни, че са се почувствали щастливи и горди, че такъв голям отбор като „Анортозис” им е обърнал специално внимание.

Грандът от Ларнака не за първи път проявява специално отношение към българската общност в Кипър. На 6 март в Никозия ще се състои концерт на Васил Найденов и Силвия Кацарова, част от приходите от който ще бъдат дарени за изграждане на барелеф на Васил Левски в кипърската столица. Щом разбра за тази инициатива президентът на Анортозис Кикис Константину сам пожела да дари екипи, топки и подаръци от отбора, които да бъдат разиграни на благотворителна томбола. Освен това той лично подпомогна събитието с немалка сума.