Манчестър Юнайтед победи с 6:0 американския Ню Йорк Космос в бенефиса на Пол Скоулс на Олд Трафорд, който бе изпълнен до краен предел за последния мач в кариерата на рижавия полузащитник.

Скоулси прекрати кариерата си след края на миналия сезон, в който червените дяволи спечелиха рекордната си 19-ата титла на Англия, след 676 мача и 150 гола за Юнайтед. 36-годишният халф никога през живота си не е носил екипа на друг клубен тим, като прекара в Манчестър всичките си 17 сезона в професионалния футбол.



За Юнайтед като титуляр започна Димитър Бербатов, който на почивката бе заменен от младия Дани Уелбек. В тима на Ню Йорк Космос пък игра 26-годишният българин Стефан Димитров, който е роден във Велико Търново и е юноша на Етър.

Именно пред Димитров се откри едно от най-добрите положения за гол пред американците в началото на второто полувреме, но с глава той не успя да нацели вратата на английския шампион.



Иначе самият Пол Скоулс откри головата серия за Юнайтед, след като се разписа в деветата минута след прекрасен изстрел от над 20 метра, а в 28-ата Уейн Рууни от дузпа покачи на 2:0.



Останалите попадения паднаха след почивката, като по веднъж точни бяха Андерсон и Уелбек, а последните два гола заби Диуф.

Сред гостите на бенефиса на Пол Скоулс се открояваха Краля на футбола Пеле и Ерик Кантона, които са в ръководството на Ню Йорк Космос. 



Съставът на Манчестър Юнайтед: Де Хеа (Линдегаард 45), Рафаел (Еванс 45), Евра (Фабио 45), Фърдинанд (Смолинг 45), Видич (Джоунс 45), Нани (Клевърли 62), Скоулс (Погба 74), Гигс (Андерсон 45), Йънг (Диуф 62), Бербатов (Уелбек 45), Рууни (Македа 62).