Болтън бързо усети последиците на изпадането си от Висшата лига, като днес клубът бе напуснат от 13 от своите футболисти.

Тимът, в който играе и българинът Мартин Петров, не успя да се спаси в последния кръг на английския шампионат, след като завърши 2:2 като гост на Стоук Сити.

Затова повече от една дузина решиха да потърсят шанса си другаде, като най-сериозното име сред напускащите е това на Найджъл Рио-Кокър. Бившият играч на Астън Вила е задействал освобождаваща клауза в своя договор и в момента е свободен агент.

„Бях ясен с Найджъл. Попитах го направо дали иска да остане и да продължи да бъде част от тима, с който ще играем през следващия сезон“, обясни мениджърът Оуен Койл. „Той бе достатъчно честен и открит и отвърна, че иска да се възползва от клаузата в контракта си. Желаем му всичко най-добро.“

Друг от напускащите футболисти е централният бранител Рикардо Гарднър, който прекара 14 години на „Рийбок Стейдиъм“. Гарднър, както и Гретар Стейнсон, Пол Робинсън, Шон Дейвис, Роби Блейк, Иван Класнич, Марк Конъли, Топи Обадей, Ръс Бенет, Дино Фазлич и Том Екърсли напуснаха клуба, тъй като договорите им изтекоха.

Болтън преговаря с вратаря Юси Яскелайнен за нов контракт, но все още очаква отговор както от него, така и от Мартин Петров.