Руският ФК Краснодар ще се опита да привлече десния бек на ПСВ Айндховен Станислав Манолев през зимата, пише вестник „Твой день“.

Според изданието, представители на руския клуб ще се срещнат с агента на българина, за да подготвят трансфера, който ще се осъществи при отварянето на трансферния прозорец.

Манолев е впечатлил скаутите на Краснодар с изявите си с националния екип на България в световните квалификации, където в рамките на само няколко дни вкара последователно голове на Италия и Армения.

Треньорът на руския отбор – сърбинът Славолюб Муслин, който преди време бе наставник и на Левски София, търси футболист, който може да играе добре като десен бек и десен полузащитник, какъвто именно е Манолев.

Станислав Манолев загуби титулярното си място в ПСВ след идването в Айндховен на новия треньор Дик Адвокаат, който изглежда има негативно отношение към българския национал и рядко разчита на него.

Ако трансферът на Манолев в Краснодар се осъществи, той ще бъде отново в един град с добрия си приятел Ивелин Попов, с когото играха заедно няколко сезона в Литекс. Наскоро Попов премина в другия елитен тим от руския град - Кубан Краснодар.