Българският нападател Илиан Мицански може да смени отбора си през януари. В момента футболистът е собственост на полския Лех Познан, но не е доволен от статута си на резерва.

Според полския вестник Газета Виборча, три отбора проявяват интерес към 22-годишния българин и това са Полония Битом, Сласк Вроцлав и участника в Шампионската лига Славия Прага.

„До момента няма конкретни оферти, всичко това са само запитвания. Наистина е направил впечатление на хората от Славия Прага на един турнир през есента”, обясни бащата на футболиста Емил Мицански

„Ние искаме промяна и се надяваме, че тя ще бъде по-изгодно, ако се случи. Илиан обаче има договор за още година и половина, а ръководството не иска да го пусне.”

„Аз разговарях с шефовете на Лех Познан и им обясних, че е нормално за един футболист на 21-22 години да търси изява. Нека да го пуснат, след като не разчитат на него. Те обаче настояват да се изчака”, каза още Мицански – старши.

Илиан Мицански замина за Полша през 2005 година и подписа договор с отбора на Амика Вронки. През следващата година този клуб се обедини с Лех Познан и така бившият играч на Македонска слава попадна в настоящия си клуб.

Лех започва зимната си подготовка на 8 януари, а Емил Мицански се надява, че бъдещето на сина му ще стане ясно най-късно седмица след това.