Българският национал Симеон Славчев даде интервю пред португалския вестник „Рекорд“. Бившият халф на Литекс сподели, че е получил съвети от Красимир Балъков и Ивайло Йорданов. „Говорих с тях и ми казаха, че трябва да давам повече от 100 %. Ако го правя, феновете на Спортинг Лисабон ще ме заобичат“.

„Когато бях малък много симпатизирах на Стивън Джерард. Допадаше ми още играта на Рино Гатузо, който бе изключително борбен футболист. Знам какво значат дербитата в Европа. Интересувам се от големите първенства. Наясно съм, че големите съперници са Порто и Бенфика. Когато бях на „Алваладе“ споделих нещо за финала в Лига Европа между Бенфика и Севиля. Погледнаха ме строго и ми казаха: „тук името на Бенфика не се споменава“, коментира още българинът пред португалския вестник.

„Един от идолите ми е Кристиано Роналдо. Той се стреми към съвършенство и работи много. Вече съм изградил навици да работя професионално. Благодарен съм на всички треньори, с които работих в България. Христо Стоичков ми даде много самочувствие, а Любослав Пенев ме пусна за първи път в националния отбор“, споделя още Славчев пред „Рекорд“.