Отборът на Тотнъм загуби с 0:2 като гост на Челси в мач от 22-рия кръг в Премиършип. Капитанът на българския национален отбор Димитър Бербатов започна като титуляр и игра пълни 90 минути. Звездата на „шпорите” обаче не бе на обичайното си високо ниво и не се запомни с нищо особено по време на мача.

Като цяло отборът на Тотнъм не можа да се противопостави на своя съперник, а Бербатов често оставаше изолиран в предни позиции, без да получава пасове от своите съотборници. Единственото по-опасно положение пред българина бе пряк свободен удар от около 15-тина метра, който обаче мина над напречната греда на Петър Чех.

Домакините натиснаха „шпорите” от самото начало, но Джо Коул и Шон Райт-Филипс се отличиха с пропуските. Голът обаче не закъсня – в 19-тата минута бившият играч на Барселона Жулиано Белети откри резултата след фамозно изпълнение. Бразилецът пое топката в центъра на терена, напредна и с топовен изстрел от около 30 метра остави безпомощен вратаря на „шпорите” Радек Черни. При този резултат завърши и първото полувреме, въпреки че „сините” имаха шансове да удвоят преднината си.

Дебют за Челси направи купеният през седмицата Николас Анелка. Той влезе в 58-мата минута на мястото на Клаудио Пизаро и още при първото си докосване имаше шанс да отбележи.

В 70-тата минута пък бе единственото по-сериозно положение за Димитър Бербатов. Михаел Балак извърши глупаво нарушение на границата на наказателното поле, а с изпълнението на фаула се нагърби именно българина. Шутът на Бербо обаче мина на около половин метър над напречната греда.

10 минути по-късно обаче мачът бе решен след гол на Шон Райт-Филипс. Първият голмайстор Белети подаде от тъч на Джо Коул, който се обърна и чудесно намери Райт-Филипс, а крилото с прецизен удар в долния десен ъгъл на Черни оформи крайното 2:0.

До края на срещата Анелка имаше шанс да направи резултатът дори класически. Той се възползва от изсипана топка в наказателното поле на Тотнъм и стреля опасно към вратата на „шпорите”. Ударът му удари напречната врата и тупна на сантиметри пред голлинията.

С тази победа Челси се върна в битката за титлата след днешната издънка на Арсенал. „Сините” са на трето място, но само на четири точки зад „артилеристите”. Тотнъм пък няма победа в последните си четири срещи и остана на 12-та позиция с 24 точки.