Скаутът, който докладва на Свен Йоран Ериксон и заведе Бранимир Костадинов в Манчестър Сити, пристига в Прага за втория мач от Група А на Европейското първенство до 19 години в Чехия. Това е същият човек, който посредничи и за пробите на младия вратар Георги Шолевски от ЦСКА в Блекбърн.

Късно вечерта в сряда британецът трябва да бъде посрещнат на летището в чешката столица от Петьо Костадинов, агент и баща на Бранимир. Той вече е осигурил и пропуск на специалиста за стадиона. Те ще пътуват заедно за двубоя с Бундестима в четвъртък, който ще се играе на 90 километра от Прага в родното място на класическото светло пиво – Пилзен.

„За да няма изкривена информация и спекулативни „новини” ще потвърдя пристигането на моя колега”, Петьо Костадинов.

„Той идва от една страна да окаже морална подкрепа на Бранимир, а от друга да обсъдим някои детайли свързани с нашето сътрудничество. Имаме идеи, а и задачи за решаване. Що се отнася до темата „Манчестър Сити” нямам какво да добавя към нещата. които се знаят. Пристигането на моя колега и партньор от Англия е поредно подсказване, но на този етап нямам право да говоря конкретно. Смяната на треньорския щаб не променя концепцията на клуба от Манчестър. Какво точно ще се случи през следващите месеци, предстои да видим”, коментира още бащата и агент на футболиста.