Скандално съдийство беляза края на поредния мач на Стойчо Младенов в казахстанското първенство. Атирау бе домакин Шахтьор Караганди в двубой от 18-я кръг. Срещата завърши 0:0, но в 90-ата минута реферът не отсъди дузпа за игра с ръка в наказателното поле на футболист на Шахтьор.

Нещо повече, в 4-ата минута на добавеното време имаше груб фаул срещу играч на Атирау на границата наказателното поле, но съдията подмина тази ситуация.

Въпреки че за първи път не постигна победа под ръководството Стойчо Младенов, Атирау остана в челната шестица на шампионата, каквато е и целта за редовния сезон, до края на който остават 4 кръга.

Изключително важен за постигане на задачата пред Атирау е отложеният мач с Тобол, който ще се играе в средата на другата седмица. Това е така, тъй като двата тима са на граничните 6-а и 7-а позиция.

Атирау има актив от 23 точки, докато Тобол е с 21.

Същевременно Шахтьор Караганди, който направи миниевропейска сензация преди 2 години, когато в предварителните кръгове на Шампионската лига, постигна домакинска победа над Селтик с 2:0, е 10-и в таблицата със 17 пункта.

В друг мач от 18-я кръг съставът на Димитър Димитров - Херо Иртиш Павлодар се наложи с 3:1 над Жетису. Точни за успеха бяха Джалоу, Игнасио и Муртажайев.

Иртиш е втори в таблицата с 38 точки, а Жертису е 9-и с 19. Лидер в шампионата е Астана на Станимир Стоилов с 44 точки.