Отборът на българския футболист Велизар Димитров – Металург Донецк, завърши 1:1 като гост на Таврия в отложен мач от 21-я кръг на украинското първенство. Двубоят обаче бе белязан от огромен скандал. Причината се крие в решението на местната футболна федерация да отложи двубоя за изключително неудобна за тима от Донецк дата, въпреки че вината за проваления двубой бе изцяло по вина на домакините.

Мачът от 21-я кръг трябваше да се проведе на 4 март, но бе пренасрочен, тъй като стадионът на Таврия “Локомотив” бе в ужасяващо състояние и напълно негоден да приеме двубоя. Вместо да бъде наложена санкция на домакините, както и служебна загуба, както изисква правилникът на местната федерация, двубоят бе отложен за 24 април.

В знак на протест, ръководството на Металург Донецк реши да изпрати младежкия състав за мача. Това е причината, поради която Велизар Димитров не взе участие при равенството.

Мотивът на гостите бе, че от 7 април до 10 май тимът трябва да изиграе 9 официални мача. Металург Донецк е единственият тим от всички в украинския елит, който трябва да проведе срещите си в подобен сгъстен цикъл.

От отбора изразиха възмущението си от решението на местната централа, тъй като в края на сезона се налага тимът да изиграе всичките си важни срещи в подобен формат. В събота Металург Донецк трябва да се изправи срещу Карпати в полуфинален двубой от Купата на Украйна.

След равенството, постигнато от младежите на Металург Донецк, тимът заема 7-о място в подреждането с 42 точки, с 2 по-малко от Таврия, който е на 6-а позиция.