Без българи в двата състава, Манчестър Сити победи с 3:2 като домакин Твенте в среща от Група А на турнира за Купата на УЕФА. Лидер във временното класиране обаче е тимът на Шалке, който направи 1:1 със Сантандер.

Трайно контузените Мартин Петров и Валери Божинов не бяха на линия за двубоя, докато младежкият национал Николай Михайлов попадна в групата на Твенте, но не се появи на терена.

В изключително атрактивния двубой за зрителите, от гледна точка на попаденията, головата сметка бе открита от Шон Райт Филипс, който реализира още във втората минута след първия съдийски сигнал.

На тима на Твенте обаче му трябваха само 15 минути, за да се опомни и влезе в мача с „главата напред”, с попадение на Елиа. Въпреки интересните начални минути, след второто попадение играта се поуспокои и двата тима се оттеглиха на почивка при равен резултат.

Марк Хюз обаче очевидно е дал по-добри наставления на момчетата си в съблекалнята, тъй като в 57-та минута след чудесна атака Робиньо изведе отново своя отбор напред. Шест минути след това и Бенжани реши да запише името си сред голмайсторите с чудесен шут в горния ъгъл на вратата, пазена от титулярния вратар на Твенте – Бошкер.

Две минути по-късно обаче феновете на „гражданите” започнаха да се притесняват за изхода на мача, след като Виларт реализира. Това обаче бе и последният гол в мача, който оформи крайното 3:2 в полза на Сити.

В другия мач от групата Шалке записа равенство като гост на Сантандер – 1:1. Домакините първи стигнаха до гол в 59-та минута чрез Чите, но крайното 1:1 оформи Енгелаар в 63-та.

Така немският тим заема първото място в група А с 4 точки, следван от Манчестър Сити с 3, който обаче е и с мач по-малко.

Класиране, Група А:

1. Шалке 2 мача, 4 точки

2. Манчестър Сити 1 мач, 3 точки

3. Твенте 2 мача, 3 точки

4. Сантандер 2 мача, 1 точка

5. ПСЖ 1 мач, 0 точки