Валери Божинов е все по-близо до трансфер в Манчестър Сити, пише „La Nazione”. Според изданието „гражданите” са увеличили офертата за българския нападател на 10 милиона евро.

В момента италианският клуб, който държи правата на национала – Фиорентина, обмисля предложението на англичаните. „Виолетовите” се надяват Манчестър да предложи още повече пари, коментира материалът.

Мениджърът на англичаните Свен-Йоран Ериксон се опитва да привлече и Джорджо Киелини от Ювентус. Божинов би бил перфектно ново попълнение на състава, който събира шведският специалист, пише още „La Nazione”.

Изданието посочва, че нападателят се е представил на високо ниво в Лече, но не е успял да се наложи във Фиорентина и Ювентус. „Ериксон обаче вярва в качествата на младия футболист и поради тази причина няма никакво намерение да остави сделката да се провали”, се казва в статията, посветена на Божинов.

Междувременно 21-годишният национал изрази ясно желанието си да напусне отбора от Флоренция. „Ако трябва да бъда честен, надявам се да не се върна във Фиорентина”, заяви нападателят пред „Газета Дело Спорт”. В момента Божинов е в България. „Англия за мен би била добро решение”, каза още българският футболист.