Отборът на Манчестър Сити спечели важни три точки при домакинството си на Астън Вила в мач от 28-ия кръг на Висшата лига. „Гражданите” се наложиха с 2:0 след попадения на Елано Блумер и Шон Райт Филипс.

Българският национал Стилиян Петров игра цял мач за своя Астън Вила, като десет минути преди края на срещата пропусна отлична възможност да изравни резултата, но ударът му срещна тялото на Уейн Бридж.

Българският представител в състава на домакините – Валери Божинов пък се появи на терена в 83-ата минута, но за съжаление до края на мача не успя да стигне до удобна голова позиция.

Резултатът на стадион „Ийстландс” откри бразилският национал Елано, който бе точен от дузпа в 24-ата минута. Джеймс Милнър наруши правилата срещу нахлуващия в наказателното поле Райт Филипс, а главният арбитър не се поколеба да посочи бялата точка. Елано стреля прецизно в десния ъгъл на вратата, за да открие головата сметка в мача.

В края на първото полувреме Стилиян Петров се сблъска с Найджъл Де Йонг в центъра на терена, в следствие на което, холандецът получи травма, а в началото на втората част бе заменен принудително.

Всичко в мача бе решено в 89-ата минута, когато атака започната от Валери Божинов, минала през Стивън Айрлънд, бе завършена прецизно от Шон Райт Филипс, който сложи точка на спора.