Манчестър Сити победи по категоричен начин с 3:0 тима на Астън Вила в мач от осминафиналите в турнира за Купата на Англия. За гостите от Бирмингам цял мач игра българският национал Стилиян Петров, който обаче не успя да помогне с нищо на своя тим. През първото полувреме българинът получи жълт картон за грубо нарушение в центъра на терена.

Мачът на „Ийстландс” започна с домакински натиск, който доведе гол само след пет минути игра. След центриране в наказателното поле на Вила топката бе отклонена и се спря в ръката на бранител на гостите. Част от футболистите на домакините поискаха дузпа, но Яя Туре с мощен шут пред погледа на Брад Фридъл я прати неспасяемо в мрежата за 1:0.

Марио Балотели удвои преднината на „гражданите” в 25-ата минута, а през втората част крайното 3:0 оформи Давид Силва. Тимът на Роберто Манчини се класира за четвъртфиналите, където го чака отбора на Рединг.

 

Още по-изразителен в успеха си пък бе Арсенал, който смаза скромният тим на Лейтън Ориент. Гостите се добраха до преиграване след 1:1 в първия мач, но днес тумът на „артилеристите” бе безпощаден – 5:0.

Хеттрик за домакините вкара Никлъс Бендтнер, а останалите две попадения бяха дело на Мауран Чамак и Гаел Клиши. Един от головете на датския нападател дойде от дузпа.

В следващата фаза на турнира – четвъртфиналите, Арсенал ще има далеч по-тежка задача срещу Манчестър Юнайтед.