Кръвните врагове Манчестър Сити и Манчестър Юнайтед ще влязат в люта битка за подписа на българския национал Димитър Бербатов, пише в днешния си брой вестник Mail on Sunday.

Според информациите мениджърът на гражданите Свен Йоран Ериксон е готов да предложи далеч по солидна оферта за голмайстора от тази на колегата си сър Алекс Фъргюсън. Бившият селекционер на Англия има пълната подкрепа от собственика на клуба Таксин Шинаватра, който по-рано заяви, че ще осигури необходимите средства за нови футболисти през януари.

Бъдещето на Димитър Бербатов на „Уайт Харт Лейн” пък продължава да е поставено под въпрос, след като новият мениджър на тима Хуанде Рамос обяви, че не възнамерява да пречи на тези, които искат да напуснат, посочва още изданието. Както е известно през лятото капитанът на националите ни бе близо до преминаване на „Олд Трафорд”, но тогава сделката пропадна и нападателят реши да остане в настоящия си клуб.

Манчестър Сити търси спешно централен нападател, като друга алтернатива пред Ериксон е футболистът на Ливърпул Питър Крауч. От мърсисайдския клуб обаче заявиха, че нямат никакво намерение да се разделят с тарана си.