Манчестър Сити победи Манчестър Юнайтед с 1:0 и остана начело в класирането на Висшата лига с пълен актив от 9 точки от 3 мача.

 

И двамата българи в състава на гражданите Мартин Петров и Валери Божинов започнаха в стартовата единайсеторка на Свен Горан Ериксон.

 

Играещият за първи път като титуляр за Сити Божинов контузи коляното си още в шестата минута на градското дерби след като стъпи накриво след борба за висока топка с Патрис Евра.

 

Българинът напусна терена изнесен на носилка. След бе прегледан от лекарския екип на небесносините се видя, че не може да продължи и бе заменен от белгиеца Емил Мпенза.

 

В 31-вата минута Джовани стреля т повече от 25 метра от вратата, топката рикошира в Неманя Видич и влетя в долния десен ъгъл на Ван Дер Саар.

 

 

През втората част отбраната на Манчестър Сити се пропука на няколко пъти и позволи на играчите на Юнайтед да застрашат вратата на Каспер Шмайхел, като Карлос Тевес се отличи с фрапантен пропуск от пет метра.

 

В добавеното време на срещата в атаките на стремящите се към равенството Червени дяволи се включи и вратарят Едвин Ван Дер Саар. След ъглов удар за Юнайтед топката попадна в Мартин Петров, който от 60 метра обстрелва вратата, но холандският страж успя да се върне на мястото си и улови удара на врачанина, който в трети пореден мач бе сред най-активните футболисти в тима на гражданите.

 

Единствено Челси може да свали Манчестър Сити от върха във Висшата лига, ако успее да победи с поне два гола разлика при днешното си гостуване на Ливърпул.