Най-добрата българска футболистка за 2021-а година Симона Петкова се завърна на терена с два гола. Тя се появи в края на контролната среща на нейния Йънг Бойс (Берн) с австрийския Алтах, но показа за пореден път реализаторските си качества и вкара седмия и осмия гол. "Жълто-черните" победиха убедително австрийките с 8:1.

За българката това е първи мач от 25-и ноември миналата година, когато контузи глезена си в мач на националния отбор срещу Сърбия. Тогава тя прояви характер, но през второто полувреме болката стана нетърпима и сама поиска смяна. 

В мача с Алтах Симона Петкова влезе в последните 20 минути при резултат 6:1. Най-напред тя овладя подаване на границата на наказателното поле и с десния крак прати топката в мрежата. Минути преди края българската националка се извиси и изненада всички с хубав удар с глава, засичайки центриране от ляво.

"Много дълго го чаках този момент, за да се върна отново на терена. Спазвам стриктно изискванията на физиотерапевтите, така че 20 минути бяха напълно достатъчни като за първи мач след почти три месеца. В следващата контрола най-вероятно ще играя едно полувреме, каза пред БТА Симона Петкова.

За нея през зимата имаше запитвания от Сампдория и Сервет (Женева), но тя предпочете да завърши сезона в Берн.