Българският полузащитник Симеон Славчев заяви, че е разочарован от пропуснатата победа над Лех (Познан), тъй като той и съотборниците му в Лехия (Гданск) направили три идентични грешки.

За Славчев обаче има малка утеха, че третото попадение за Лехия реално е с неговото авторство, тъй като защитникът на Лех (Познан) Емир Дилавер си вкара автогол за 3:3 след мощен шут на Славчев.

"Трябва да уважим тази точка, защото играхме с лидера, но сме разочаровани от резултата. За съжаление обаче не бива да допускаме такива идентични грешки. Не можем да играем по този начин в отбраната ", каза още Славчев.

"Може би поради липса на концентрация. В мача срещу Лех реално вкарахме шест гола - три за нас и три за тях", разочарован е българският национал.

Лехия (Гданск) има само една победа в последните си пет мача в първенството, но като игра започва да изглежда по-добре от кръг на кръг. Тимът все още изостава в класирането и се намира на 12-а позиция с 14 точки. Лех Познан, заедно с Гурник (Забже) и Заглембе (Люблин), разделя първото място с 23.

"В този мач имаше всичко - голове, червени карти, използване на видеотехнологиите. Не мисля, обаче, че това беше чудесна среща. Може би беше вълнуващо за зрителите пред телевизора, но сме разочаровани от резултата. Трябваше да спечелим. Нуждаем се от точки, като погледнем в момента класирането", добави Славчев.

Самият Славчев изкара проби през лятото в Бирмингам Сити от английската лига Чемпиъншип, където се представи на добро ниво, но до трансфер не се стигна. И в момента той е собственост на португалския Спортинг (Лисабон), който се съгласи да го прати за втори път в Лехия (Гданск). Наскоро пък се появи информация в сайт за трансфери, че софиянецът е бил обект на интерес и от страна на Блекпул от Лига 1, но до контакт не се е стигнало. /БТА