Българският полузащитник Георги Костадинов изигра нов, пореден силен мач, а отборът му АПОЕЛ (Никозия) се справи с убедителното 5:1 с Етникос (Ахна) в среща от 6-ия кръг на кипърското първенство. Петима различни голмайстори се разписаха за жълто-сините, които с 11 точки заемат 6-о място в класирането. Анортозис е на върха с 14, следван от Пафос с 13.

Георги Костадинов подхвана атаката за първия гол, който в крайна сметка беше отбелязан от Маркиньос от дузпа в 23-ата минута. Деян Дражич изравни за гостите от Ахна в 26-ата, но само след 120 секунди игра Ставрос Гавриел даде нова преднина на домакините.

След почивката във вратата на Мартин Богатинов, който пази за Етникос, влетяха нови три топки, дело на Диомерси Ндонгала (50), Исам Шебаке (70) и Хефте да Силва Диаш (82-а минута).

Медиите на Острова на Афродита отбелязаха, че три от петте гола във вратата на Етникос са се случили с вертикални пасове през защитата, а в резултатните им атаки са участвали голям брой играчи. Ндонгала единствен приключи мача с гол и асистенция, а два завършващи паса направи Далсио. Нападателят на гостите Мариос Илиа, който е свързван с интерес от българския Левски, беше напълно обезличен в срещата и заменен от треньора Анхел Лопес в 70-ата минута.