Стражът на Фулъм Марк Шварцер се изказа ласкаво за Димитър Бербатов, като едно от нещата, които разкри, е че българинът е суров и изисква много от своите съотборници, особено от младите играчи в тима. Вратарят добави, че нападателят много бързо е успял да се впише на „Крейвън Котидж“.

Шварцер даде дълго интервю за Guardian, а повод бе фактът, че по-рано този месец той навърши 40 години. Вратарят, който показва отлична форма от началото на новата кампания, заяви, че целта да му е да помогне за още една успешна кампания на Фулъм. Като един от основните козове за постигането на това пък австралиецът определи привличането на Бербатов.

„Който и футболист да бъде привлечен в тима, няма как първоначално да не изникне въпросът дали той ще успее да пасне и дали ще успее да вирее в отбора, дали ще успее да покаже същото, както в Манчестър Юнайтед. Но още от пръв поглед се вижда, по време на тренировките, че човекът е невероятен талант“, заяви Шварцер.

„Беше само въпрос на време кога Бербатов ще успее да се стикова с останалите от отбора. А той се адаптира почти мигновено. Невероятен е – нивото му на отдаденост, уменията, погледа върху играта. И това, че изисква от другите. Особено от младите. Той е суров към тях. Но също така бързо ги хвали, ако направят нещо добре. Това е нещо, което бяхме изгубили“, продължи вратарят.

„Липсваше ни това изискване към другите футболисти, изискването да се представят на най-високото възможно ниво. Берба е развил това в Тотнъм и после в Юнайтед. Това отношение да искаш от другите, той го донесе със себе си. Ние опитните играчи трябва да задаваме стандарта“, допълни още австралиецът.