Изненадващ трансфер може да направи полузащитникът Георги Сърмов още през януарския период, съобщава турската преса. Сърмов, който прави доста добър сезон във втора лига с отбора на Касъмпаша, може да заиграе в Кайзериспор.

Представители на Кайзериспор са наблюдавали мача на 18-и декември, когато Касъмпаша гостува на Тавшанлъ Линийтспор и спечели с 1:0.

Сърмов игра цял мач и получи добра оценка. Грузинският старши треньор на Кайзериспор Шота Арвеладзе пък е получил видеозапис от срещата.

„Ние имаме проблеми в средата на терена и то по-точно с пресичането на атаките на противника. Прекалено лесно отборите стигнат пред нашата врата и ни трябва човек, който не спира да тича и може да затваря пространствата. Смятам, че Сърмов е отличен вариант- млад е, натрупа опит в турския футбол и би бил доста по-евтин от играчи от Суперлигата. Естествено, имаме няколко варианта, а Сърмов е един от тези варианти“, е казал Арвеладзе пред вестник „ГазетеСпор“.

Другата седмица се подновява първенството във втора турска лига, като Касъмпаша със Сърмов и другия българин Николай Димитров, е домакин на Бучаспор. Тимът на българите е на 4-о място с 28 точки, на 2 от лидера Елазигспор.