Динамо Киев победи с 3:1 Металург Донецк на Велизар Димитров и Никола Костов, в среща от 6-я кръг на местното първенство.

Дебют за столичния тим направи Андрий Шевченко, който преди два дни подписа с украинския клуб. Нападателят се появи в игра на почивката при резултат 2:1, като направи незабравимо завръщане, вкарвайки от дузпа в петата минута от продължението за крайното 3:1.

Българският футболист Велизар Димитров записа пълен мач за своя тим, но въпреки борбената си игра, не успя да помогне на Металург да се добере до точката. Атаките за гостите от Донецк не бяха малко, но същото важи и за състава на Динамо.

Според местните издания, още в дебюта си Анрдий Шевченко пък е показал добро взаимодействие с новите си съотборници.

В 38-та минута на срещата сръбският играч на Динамо Нинкович разстреля вратаря на гостите за 1:0. Само четири минути по-късно Металург изравни след груба грешка в защитата на съперника. Нападателят Танаса се възползва от положението и вкара за 1:1. Радостта на тима, воден от Николай Костов обаче трая само няколко секунди, тъй като още преди почивката Динамо Киев отново дръпна в резултата чрез Ярмоленко.

До края на мача и двата отбора имаха своите положения, но единствено домакините успяха да вкарат, при това благодарение на Андрий Шевченко. В петата минута на даденото от съдията продължение, украинският национал бе съборен от вратаря на Металург - Дишленкович, а съдията посочи 11-метровия наказателен удар. Потърпевшият сам заложи топката и хладнокръвно, още в дебюта си, наказа тима на Велизар Димитров и Николай Костов.

По този начин Динамо Киев остава начело в класирането на украинското първенство, докато Металург е на 10-та позиция в 8 точки.