Динамо Киев представи официално новото си попълнение – Андрий Шевченко, който вчера подписа своя двугодишен договор. Оказа се, че украинецът може да дебютира още утре, при това срещу Шахтьор Донецк на Николай Костов и Велизар Димитров.

Пресконференцията на играча премина при изключително засилен журналистически интерес на стадион „Динамо”. На въпросите отговаряха бившият футболист на Челси, президентът на клуба Игор Суркис и треньорът Валерий Газаев.

Андрий Шевченко благодари на тези, които са помогнали този трансфер да бъде осъществен: „Благодаря на Игор Суркис и Роман Абрамович. Благодаря на всички за добрите думи, които бяха казани по мой адрес. Доволен съм, че се върнах в родния си отбор. Дойде време да зарадвам феновете не само на Динамо Киев, но и на Украйна. Попаднахме в много сериозна група в Шампионската лига. И колкото по-силна е тя, толкова по-добре за нас.”

От своя страна Игор Суркис каза: „До последно не знаехме дали той ще дойде, или не.”

„Все още не сме решили кога ще дебютира, но ще поговорим и ще разчитам на него в утрешния мач, така че очаквам всички ви на стадиона”, сподели треньорът Валерий Газаев, ден преди мача с Металург Донецк.