Шампионът на Румъния ЧФР Клуж не успя да се върне на върха в класирането, след като стигна само до 2:2 при визитата си на Сепси. Радослав Димитров се появи като резерва за домакините. Българският защитник не игра в предишните три мача на тима, но срещу ЧФР влезе в 62-ата минута на мястото на Михай Балаша.

Сепси поведе в 10-ата минута след центриране от корнер на Мариус Стефанеску и гол с глава на Марк Тамаш. Гостите направиха обрат в рамките на 4 минути преди почивката с попадения на Юри Матиаш (32') и Ранжело Янга (36'). След почивката Сепси хвърли много сили, за да стигне до равенството и го постигна в 74-ата минута с попадение на Павол Сафранко. 

Начело в Румъния е Фарул (Констанца) с 61 точки, пред ЧФР Клуж с 60 и ФКСБ с 54. В първата шестица са още Рапид (Букурещ) с 52 точки, Университатя (Крайова) с 51 и Сепси с 42. Отборът на Ради Димитров ще гостува на ФКСБ в последния кръг от редовния сезон и се нуждае от равенство, за да не бъде изместен от У Крайова 1948, който ще е гост на Херманщат.

В долната половина на таблицата Волунтари и Арджеш не успяха да си отбележат гол - 0:0. Домакините създадоха повече положения, а освен това Адам Немец пропусна дузпа в 18-ата минута. Равенството остави Волунтари на 9-о място в класирането с 33 точки, а Арджеш има 27 пункта и е на предпоследната 15-а позиция.