Сепси постигна най-изразителната си победа в елита на румънския футбол. Отборът на Радослав Димитров срази със 7:0 гостуващия Ботошани, а българският защитник изигра своя мач номер 100 за клуба. Това е и най-тежката загуба за Ботошани в Суперлигата. Антони Иванов влезе за гостите на почивката, заменяйки Франко Мусис.

На полувремето Сепси водеше с 2:0 след две попадения на Марио Рондон. Венецуелецът пропусна и дузпа при 0:0. В 48-ата минута бившият футболист на Локомотив (Пловдив) Шакийл Сно получи директен червен картон и кошмарът за Ботошани започна. Йон Георге пропусна втора дузпа за Сепси, но се поправи при добавката. каталин Голофка и Анас Ахахбар направиха резултата 5:0, а в последните минути на два пъти се разписа Александру Тудорие. 

Сепси се изкачи на 5-о място в класирането с 16 точки, а начело с по 24 са Фарул (Констанца) и Рапид (Букурещ). Снощи Рапид се наложи трудно на Миовени с 2:1. Домакините направиха обрат, за който помогна и червеният картон на Влад Поп от Миовени в 34-ата минута. Победното попадение вкара Кевин Лукасен малко преди изтичането на редовното време.