Българският национал Александър Тунчев ще бъде опериран, призна за Гонг самият футболист. Контузията на коляното му се оказа доста сериозна.

„Нещата не са никак добре. Ще бъда извън игра в рамките на 4-6 месеци. Скъсана е връзка и се налага да бъда опериран. Предполагам, че това ще стане след 10-на дни, когато спадне оттокът на коляното. Докторът на Лестър ми препоръча лекар от Лондон, който е работил с Арсенал и Челси. Ще се консултирам с моите сънародници Валери Божинов и Мартин Петров, защото те претърпяха подобни операции. Ще вземем решението след това”, сподели пред Гонг Сашо Тунчев.

„Човек не си избира съдбата. Сега отборът ни върви, а и ни предстояха много важни мачове. Дори треньорът ни е говорил с физиотерапевта, като го е питал, дали ще съм готов за последните мачове от сезона. Надявам се и новият треньор на националния отбор да не ме забрави. Сега обаче не мисля за това, защото трябва да се възстановя. Ако се върна на добро ниво, сигурно ще ме викат и в националния отбор. Съжалявам, че ще пропусна важните мачове, които предстоят на България”, допълни Тунчев.

„Вярвам, че Лестър ще влезе в Чепмиъншип, това е и целта пред отбора. Сега се справяме добре, надявам се и в моето отсъствие нещата да продължат по този начин. Определено много ми липсва Радостин Кишишев. Той ме посрещна по чудесен начин в Лестър, но в крайна сметка избра друг път на развитие. Малко ми е неприятно, че го няма, но животът е такъв”, заяви защитникът.

„Абсолютно всичко е наред. Условията са перфектни. Всичко беше наред, но до този момент. Тук всички са на мнение, че отборът на Лестър е с големи традиции. Феновете говорят, че мястото ни е във Висшата лига. Президентът ни е много амбициозен човек. Дано си свършим работата тази година, а след това да атакуваме Висшата лига”, разкри още бившият футболист на Локомотив Пловдив и ЦСКА.

„Следя какво правят бившите ми клубове. Надявам се Локомотив да оправи проблемите си и отново да е на ниво, защото невероятните фенове го заслужават. Дано отборът отново да се бори за място в Европа. Дано новите собственици на ЦСКА да помогнат тимът отново да онзи, който мачкаше наред в България. Поддържам главно връзка с Кирил Котев, който явно ще остане в ЦСКА, защото новите босове не го пускат”, продължи Тунчев.

„В началото, когато дойдох в Лестър, скаутите питаха Кишишев за Иван Иванов. Това беше отдавна, но те имаха наблюдения и го следяха”, завърши интервюто си за Гонг контузеният защитник на Лестър.