Отборите в полската Екстракласа, които имат българи в съставите си, завършиха наравно срещите си в 7-ия кръг.

Илиан Мицански се появи през второто полувреме на Загленбе (Люблин), който направи 1:1 с ГКС Белхатов. Мицански влезе на мястото на Симон Павловски, а 6 минути след началото на второто полувреме след пас на българина Еквуеме Мартинс откри резултата. Гостите от Белхатов обаче изравниха от дузпа четири минути преди края на срещата, реализирана от Дариуш Петряшик. Равенството донесе едва четвъртата точка за Загленбе, който заема предпоследното 15-о място в класирането.

Една позиция по-нагоре е Арка (Гдиня), който завърши 0:0 на собствен терен срещу Полония (Варшава). Арка се размина с победата най-вече заради пропуските на българското крило Любомир Любенов и централния нападател Вахович.

Любенов пропусна да се разпише сам срещу вратаря през втората част. В 21-ата минута с екипа на Арка се появи българският нападател Стойко Сакалиев. За Сакалиев това беше официален дебют с екипа на отбора от северния полски град. 30-годишният бургазлия се появи на мястото на контузилия се литовски нападател Тадас Лабукас.