Стилиян Петров ще се изправи лице в лице срещу бившия си съотборник в националния отбор Станимир Стоилов, когато Астън Вила се срещне с Литекс Ловеч в първия кръг за Купата на УЕФА.

Това пише днес официалният сайт на клуба от Бирмингам, който вчера жребият определи да гостува в Ловеч в първия мач, и да бъде домакин на реванша.

Мениджърът на Литекс Стоилов е играл с Петров между 1998 и 2000 година, припомнят още от Астън Вила.

Авторът на материала отбелязва като важен факт, че по време на краткия си престой като национален селекционер, именно Стоилов е убедил Стилиян да се върне в състава. Също така се споменава, че Петров за малко не се е озовал в Ловеч, преди да стартира професионалната си кариера в ЦСКА.

„Радвам се, че ще играя у дома, в България, за Купата на УЕФА,” заяви самият Стилиян пред официалния сайт. „Приятел съм с техния треньор и ще е много вълнуващо.”

„Това ще е първото ми завръщане в България с клубен отбор, откакто играя в чужбина,” продължи Петров. „Литекс има добри играчи, добър отбор, и добър треньор. Така че трябва да се получат хубави мачове и аз нямам търпение да дойдат.”