Нападателят на Манчестър Юнайтед Уейн Рууни се защити от критиките в последно време, заявявайки: "Аз съм просто човек" и добави, че добрите игри на Димитър Бербатов са му позволили да измести англичанина на върха в атаката на "червените дяволи".

Рууни е в слаба форма и често се говори за личния му живот. Той пропусна срещата с Евертън, а малко по-късно получи почивка, заради проблем с глезена, получен в срещата със Съндърланд.

Нападателят, който може да бъде включен в състава на Англия за евроквалификацията с Черна гора на 12 октомври, вярва, че времето, прекарано на терена е отговора за слабите му игри.

"Аз съм просто човешко същество", сподели Рунни, докато промотираше нов футболен симулатор.

"И аз страдам, но трябва да преодолея това и да си върна формата, която мога да показвам. Знам, че мога да играя по-добре, така че се надявам да игра редовно за отбора. Ако направя това, сигурен съм, че ще си върна добрите игри. Когато не играеш по най-добрия начин, просто трябва да продължиш и да правиш простички неща, тогава формата ти ще се подобри", продължи англичанинът.

Той добави, че страхотната форма на Димитър Бербатов го е принудила да промени позицията си на терена.

"Миналия сезон играех на върха на атаката във всеки мач - няма значение дали бях сам или с Берба, аз бях крайният нападател и това е голямата разлика през тази година. Това е любимата ми позицията и очевидно е много по-добра, защото получаваш повече шансове да вкараш, отколкото ако стоиш в по-задни позиции и създаваш положения за другите. Ако си на върха на нападението, знаеш, че ще се възползваш от тези шансове. Игрите ми могат да се подобрят. Пропуснах предсезонната подготовка и имам едва 4,5 мача през този сезон. Но с повече мачове през този сезон ще подобря формата си", завърши острието.