Ръководството на руския футболен клуб Терек Грозни уволни своя главен треньор Рууд Гулит. Това решение бе прието днес след мача от 13-тия кръг на футболното първенство на Русия, в който Терек загуби като гост на Амкар Перм с 0:1.

В отбора на Терек днес през всичките 90 минути титуляр бе полузащитникът на българския национален отбор по футбол Благой Георгиев.

В отбора-победител Амкар през целия мач играха българските футболисти - защитникът Захари Сираков и полузащитникът Георги Пеев.

Терек загуби с автогол на Омелянчук в последната, 90-та минута, когато след изпълнение на фаул защитникът Омелянчук изпрати топката в мрежата на своя вратар Джанаев.

Веднага след мача холандският треньор и някога най-добър футболист в Европа и света Рууд Гулит бе уволнен. Както съобщи президентът на Чеченската република Рамзан Кадиров, "Гулит не успя да прояви себе си в качеството на треньор".

Ръководството на клуба е недоволно от резултатите през този сезон - след 13 кръга във футболното първенство на Русия отборът на Терек е на 14-то място с 12 точки, само на три точки от зоната на изпадащите отбори. Терек има 7 загуби, 3 победи и 3 равни мача.

Рууд Гулит работи в Терек малко повече от половин година – той бе назначен като главен треньор на 18 януари, когато подписа договор за 1,5 години.