Българският полузащитник Иван Русев-Малкия Джангър подписа договор за година и половина с гръцкия втородивизионен Пиерикос Катерини. Русев идва в отбора от курортното градче като свободен агент, тъй като разтрогна контракта си с ОФИ (Крит) заради неполучени суми по договора.

Халфът имаше предложения от още три клуба- Левадиакос, Пансерайкос и атинския Калитеа, но в крайна сметка предложението на Пиерикос се оказа най-добро. Днес той беше представен пред медиите и феновете. Русев ще бъде картотекиран днес в Гръцкия футболен съюз и може да играе тази седмица при домакинството на Калитеа от 13-ия кръг на местната втора лига.

"Пиерикос има истински спортен проект, който включва изграждането на стабилен състав и борба за промоция в Суперлигата. Това беше едно от нещата, които ме привлякоха. От друга страна, те имат традиции и са участвали дори в европейските турнири, така че клубът е доста познат като име, обяви Русев.

Иван Русев беше един от седемте футболисти, които разтрогнаха с ОФИ заради финансовите проблеми в клуба.

Федерацията прекрати договора му, след като стана ясно, че не е получил суми за повече от 9 месеца. Иван Русев отбеляза шест гола в шестте мача в летния плейоф и реално сам класира отбора от остров Крит в Суперлигата.