Руският шампион Рубин Казан се интересува от българския национал и футболист на Терек Грозни Благой Георгиев, съобщава lenta.ru.

Рубин вече стана шампион на Русия и дублира титлата си от миналата година. Старши треньорът на отбора от Казан Курбан Бердиев вече е получил уверението на президента на клуба Александър Гусев, че ще има сериозни средства за нови попълнения.

Благой Георгиев е едно от имената, които попадат в плановете на Бердиев и се очаква в близките дни от Рубин да се допитат до Терек за цената на българския национал.

Курбан Бердиев е амбициран не само да стане и през следващия сезон шампион на Русия, но и да направи сериозен пробив в Шампионската лига.

Според слуховете Рубин Казан ще се опита да привлече в отбора класен нападател, като сред най-спряганите имена е това на Джибрил Сисе, който в момента играе в Панатинайкос.

Шампионът на Русия в същото време със сигурност ще бъде напуснат от Алехандро Домингес, чиито договор с клуба изтича и няма да бъде подновен, а почти сигурно Рубин ще се раздели и с Гьокдениз Карадениз.