Празнуващият днес рожден ден Митко Рангелов обеща да почерпи съотборниците си от националния тим, които ще се съберат утре за мача с Швейцария в сряда. Стрелецът надупчи два пъти мрежата на Хановер в мач от Бундеслигата, което приповдигна още повече настроението му за празника.

„За мен беше изключително изживяване, защото датите съвпаднаха. Радвам се, че вкарах два гола, а и че Станислав Ангелов се разписа. Искам да подчертая, че за първи път от доста време двамата започнахме заедно на терена и се видя, че много добре се допълваме. Сега имаме повече спокойствие, след всичките негативни неща в последно време около нас двамата в Енерги”, сподели пред Гонг голмайсторът на Енерги Котбус.

„Надявам се Станимир Стоилов да ме пусне, пък дори и да не започна като титуляр. Не съм работил с него и ще ми е интересно да го опозная що за специалист и човек е. Чувал съм само хубави неща за Стоилов. Всички отиваме там, за да помогнем на България и да радваме запалянковците. Ще е добре да направим добър отбор за предстоящите квалификации, които ще бъдат важни. Не мога да кажа, че съм очаквал повиквателна, или пък че не съм я очаквал”, откровен бе Митко Рангелов.

„Все още не съм в оптимална форма, но се чувствам добре. Иначе всички сме наясно с това, какъв футболист е Бербатов и къде играе в момента. Аз отивам в националния да помогна с каквото мога, няма значение дали ще почна като титуляр, или ще вляза по-късно в игра”, отбеляза още Димитър Рангелов от Енерги Котбус.

„Няма да празнувам рождения ден, защото ме чака мач с Швейцария и трябва да възстановя добре. После в края на седмицата гостуваме на Борусия Дортмунд. Тоест, програмата е натоварена тази седмица и трябва до почивам. Не съм получил подаръци по простата причина, че съм далеч от близките, а приятелите не съм ги виждал отдавна. Чух се с Пелето още сутринта, ние постоянно сме заедно”, призна рожденикът Рангелов.