Българският футболист на Манчестър Сити Мартин Петров празнува днес своя 29-и рожден ден. Бързоногото крило си пожела най-вече здраве. „Пожелавам си жена ми и децата ми да бъдат живи и здрави. На себе си пожелавам също здраве, това е най-важното, както и колкото се може повече спортни успехи на клубно и национално ниво”, сподели националът в интервю за Гонг.

Марто разкри, че празнува в домашна обстановка, тъй като утре му предстои мач срещу Уест Хем от турнира за Купата на Англия. „Ние сме професионалисти и трябва да се съобразяваме с такива неща. Най-важното е, че най-скъпите ми хора са с мен сега. Съотборниците ме поздравиха и ми пожелаха да продължавам в същия дух”, заяви Петров и добави: „Надявам се да си получа подаръка утре – да победим и аз да играя на нивото, на което се представям в последните мачове”.

Запитан, какво иска да постигне в чисто футболен план, Мартин Петров заяви: „Ами може би така мечтаната от мен УЕФА или Шампионска лига. Димитър Бербатов и Стилиян Петров имаха щастието да изпитат това удоволствие, аз все още не съм. С Манчестър Сити вървим добре и се надявам да продължим по същия начин и да се сбъдне тази моя мечта. Аз съм доволен от моята кариера и няма да съжалявам за нищо”, категоричен бе играчът на „гражданите”.

„Много хора ми се обадиха днес и ми пожелаха много хубави неща. Развълнуван съм и се радвам, че имам такива приятели”, сподели още Марто.

Петров заяви, че е очаквал с огромен интерес програмата на българския национален отбор за световните квалификации. „Дори преди един час се чух с Бербатов и двамата сме на мнение, че започваме с 9 точки”, заяви националът.

„Не мисля, че могат да се направят кой знае какви генерални промени в националния отбор с назначаването на Пламен Марков. Почти съм сигурен, че на следващия лагер сбор след две седмици ще бъдем горе-долу същите футболисти. Според Клаус Топмьолер, Роберто Донадони и Деян Савичевич ние сме фаворити, но не трябва да си вдигаме носовете. Не трябва да допускаме предишните грешки", завърши Петров.