Защитникът Росен Кирилов най-вероятно ще подпише нов договор с румънския Васлуй, където игра през есента. Настоящият му контракт изтича през декември, а след това ще бъде продължен за още година и половина.

35-годишният защитник, който има 55 мача за националния отбор, се присъедини към Васлуй от кипърския АПОП. В Румъния той е съотборник със Станислав Генчев, с когото играха заедно в Литекс.

"Очарован съм от румънския футбол. Отборите играят много правилно, тактически са много грамотни. Повечето от тях залагат на схема 4-4-2, стараят се да се надиграват. Външните халфове в отборите играят почти изцяло като крила, това прави футболът много агресивен, дава много движение по терена”, обясни защитникът основните разлики между българското и румънското първенство.

"Базите и терените са страхотни, много качествени. Само ще дам един пример преди мача с Рапид. През целия ден валя проливен дъжд, а накрая заваля и сняг. Но въпреки това, теренът изобщо не се разкаля. И това не е изкуствен, а напълно нормален, но поддържан и добре обработен терен”, каза още Кирилов.