Мениджърът на Съндърленд Рой Кийн предложи решение на трансферната сага около Димитър Бербатов, и обяви: „Аз лично ще го закарам, където пожелае.”

Бербатов бе извън групата на Тотнъм за мача срещу тима на Кийн, и лондончани загубиха с 1:2. Българинът не попадна сред избраниците на Хуанде Рамос, като наставникът го обвини в отсъствие на концентрация и негативно влияние върху съотборниците си, заради желанието на Бербо да осъществи трансфер в Манчестър Юн.

Съндърленд от своя страна разполага с много нападатели, жадни за изяви, като голмайстора Джибрил Сисе. Кийн обаче е наясно, че и тези футболисти могат да се провалят, ако за разсейвани от мисли за други отбори.

„Ако един играч вече не иска да играе за мен, знам какво да направя – ще го закарам там, където иска да отиде,” заяви босът на „черните котки”. „Казвал съм го и преди, но ще повторя – никой футболист не е по-голям от клуба.”

„Понякога трябва да загубиш, за да спечелиш – Тотнъм загуби от Съндърленд, но в дългосрочен аспект, това може да е добре. Преди две години имах такъв играч, който чух да говори за трансфер и след две седмици го продадох. И той разцъфтя,” обясни Кийн.