Българските таланти Иван Андонов и Димо Кръстев се превърнаха в герои за младежката формация на Фиорентина, която триумфира в мача за Суперкупата на Италия в своята възрастова група. В битката за трофея “виолетовите” се наложиха над Емполи със 7:6 след изпълнение на дузпи, и то на стадиона на противника.


Вратарят Андонов спаси виртуозно един от ударите от бялата точка, а Кръстев реализира гол в продълженията, който щеше да е победен, но съперникът изравни в 118-ата минута и се стигна до дузпи.

17-годишният Андонов, който е преотстъпен от Левски, започна като титуляр, а 18-годишният Кръстев се появи на почивката. Емполи дръпна с 2:0 през първата част, но след това играчите на Фиорентина стигнаха до 2:2, като изравняването стана факт в последната минута на редовното време. В третата минута на добавеното време Андонов направи изключително спасяване.

После финалът премина в продължения, в които Димо Кръстев бе точен за 3:2 за своите, но само две минути преди края Емполи изравни за 3:3. Последваха дузпи, при което Иван Андонов спаси една, а друга излезе в аут.