Нани е моят играч на годината в Англия, сподели бранителят на Манчестър Юнайтед Рио Фърдинанд за официалното списание на "червените дяволи".

Португалецът е един от фаворитите за наградата на ПФА за футболист на годината след страхотния си сезон. Крилото на Тотнъм Гарет Бейл и халфът на Арсенал Самир Насри бяха в обектива на камерите по-рано през сезона, но за Фърдинанд Нани е оставил двамата в сянката си.

Димитър Бербатов също е претендент за приза с 20-те си гола във Висшата лига, но пък португалецът е записал 16 асистенции в състезанието. Победителят в класацията се избира чрез гласовете на футболистите и макар защитникът да не може да гласува за съотборника си, ще се надява той да спечели наградата.

"Нани е моят играч на годината. Говореше се за Самир Насри Гарет Бейл в последните няколко месеца, но Нани бие и двамата. Той бе най-продуктивният ни играч, без съмнение", сподели Фърдинанд.

Според него приносът на Бербатов също е бил важен, но магията на португалеца е била специална. "Берба вкара много голове, но когато ни трябваше магия, Нани беше човекът, който ни я даваше. Играч като него може да ме накара да стана от мястото си. Вълнуващо е да го наблюдаваш и той винаги иска да финтира противника си. Той винаги иска топката, устремен е и вкарва редовно. Не мисля, че получава достатъчно похвали. Много хора го пренебрегват, но не смятам, че някой бе по-добър от него през този сезон", добави защитникът.