Бившият португалски национал Рикардо Куарешма ще стане съотборник с българина Страхил Попов в турския клуб Юмраниеспор. Сайтът www.medyatava.com съобщава, че 38-годишният Куарешма, в момента без отбор, се връща в турската Суперлига и по-точно в Истанбул.

Куарешма има седем сезона в два периода в турската Суперлига с екипите на Бешикташ и Касъмпаша в периода 2015-2020, а в следващите две години носеше екипа на Витория Гимараеш. Освен Юмраниеспор, който е опция номер 1 за крилото, друг истанбулски клуб – Фатих Карагюмрук също има интерес. Тяхната оферта обаче е на по-ниско финансово ниво и пристигнала по-късно при мениджърите на футболиста.

Рикардо Куарешма е свободен от юни насам, мнозина в Португалия очакваха той да завърши кариерата си в местен клуб. 38-годишният бивш футболист на Барселона, Порто, Интер (Милано) и Челси обаче има други планове и се надява да играе поне до 40-годишна възраст. За националния отбор на страната си той е записал 80 мача и 10 гола и беше викан от селекционера Фернандо Сантош за последно през 2018-а година.

Българският защитник Страхил Попов премина в Юмраниеспор в последния ден на трансферния период там – на 8-и септември, след като последните година и половина прекара в Ейюпспор.