Крилото на Щурм Грац Филип Хушпек заяви, че все още вижда бъдещето си в австрийския тим, макар към момента да е тотално засенчен от новопривлечения Кирил Десподов. 28-годишният футболист заяви, че не би изключил възможността да удължи договора си с „черните”.

Откакто 22-годишният Десподов пристигна в отбора, наставникът Нестор Ел Маестро залага предимно на него. Това кара далеч по-опитният Хушпек да се заседява на пейката повече, отколкот му харесва. Все пак миналата неделя австриецът се появи в игра като смяна и се отчете с асистенция при успеха 4:1 над Адмира Вакер. „Ролята на жокер не ме задоволява, но съм в този бизнес от доста време и съм се научил да се справям”, коментира Хушпек.

„Разполагаме с много алтернативи и целият тим извлича ползи от това. Не са много отборите с толкова много качество на пейката.”

Договорът на Хушпек с Щурм изтича в края на сезона и през януари той би бил в ситуация да преговаря свободно с други тимове. Засега обаче мислите на играча са насочени изцяло към оставане в Щурм. „Наистина се чувствам добре тук и, разбира се, се надявам на скорошни преговори. Това би бил знак за доверие и своеобразна оценка, защото и аз бих искал да планирам бъдещето си”, добави австриецът.