Българският национал Светослав Тодоров е готов да се възползва по най-добрия начин от възможността да играе за Портсмут, след като един от конкурентите му за място в състава – Анди Коул – премина под наем в Бирмингам.

Тодоров има осем срещи на разположение, за да убеди мениджъра Хари Реднап, че заслужава нов договор с тима. Българинът не е играл за Помпи от август месец.

Тодоров се подготвя в момента с българския национален отбор, но коментира за медиите в южния град открилата се възможност пред него:

„Изненадан съм, че Анди Коул напуска. За мен е много неприятно, че не играя. Винаги, когато ми се даде шанс, аз бележа голове.”

„Ще видим какво ще се случи сега – надявам се, че вече ще ми се даде възможност. Обичам Помпи и винаги съм се старал да давам най-доброто за клуба. Няма значение с кой от другите нападатели ще играя, защото всички те са добри.”

„Що се отнася до бъдещето ми, всичко тепърва ще се решава, защото договорът ми изтича в края на сезона. Ще видим какво ще се случи.”

Трудностите, които Портсмут изпитва напоследък в нападение са още по-показателни, че Тодоров може да помогне. „Сините” не са вкарвали в шест от последните си седем срещи.

Хари Реднап обаче вярва, че отборът му ще се справи и без Коул в края на сезона. Той заяви: „Доволен съм от избора, който имам. Мога да избирам между Тоди, Бенжани, Луа Луа и Кану, така че нямам проблеми.”

„Последният път разполагах само с Тоди и Бенжани. При осем оставащи мача сега Тоди ще получи своя шанс. Той бе преследван от контузии този сезон, но вече е готов.”

Тодоров, който прекара половината година под наем в Уигън, вече отказа да премине в Лестър и Стоук Сити. Последната оферта за него е от Кардиф.