Поредния си силен мач с екипа на Тотнъм изнесе едно от най-спряганите имена през последните дни на Острова – Димитър Бербатов. Капитанът на българския национален отбор реализира поредните си два гола с екипа на „шпорите”, които завършиха 2:2 с Рединг в мач от третия кръг от турнира за Купата на Англия.

Българският национал записа 13-то си попадение за Тотнъм от началото на сезона, но въпреки добрата му игра „шпорите” не успяха да стигнат до успеха и двата отбора ще трябва да преиграят двубоя, за да определят кой ще продължи на 1/16-финалите.

Домакините опитаха да изненадат своя съперник още в началото на двубоя на „Уайт Харт Лейн”, но гостите вкараха първи чрез Стивън Хънт в 25-та минута. Голът обаче бе доста спорен, след като останаха съмнения, че топката не е преминала голлинията. Страничният съдия обаче отсъди, че кълбото е било зад нея, въпреки намесата на вратаря, а това съответно бе и гол, чрез който Рединг поведе.

Ответната реакция обаче не закъсня. Само три минути по-късно Димитър Бербатов се възползва от пас на Арън Ленън и изравни резултата, за да покаже, че заслужава трансферните суми, които напоследък се спрягат за него от медиите в Англия.

Пет минути след почивката отново Бербатов вкара, за да изведе своя тим напред в резултата. В 50-та капитанът на българския национален отбор отново огорчи своя "клиент" Рединг от дузпа. Звездата на Тотнъм вкара шестото си попадение в мрежата на Рединг в рамките само на една седмица. Той бе точен от бялата точка, след като съдията посочи 11-метров удар заради нарушение срещу Рой Кийн.

Въпреки това обаче Тотнъм не успя да запази преднината си. В 78-та минута отново Стивън Хънт успя да изненада възпитаниците на Хуанде Рамос за 2:2. През последните 7 минути "шпорите" доиграха срещата с човек по-малко, след като Хъдълстоун получи червен картон, но това не повлия на крайния резултат.

Любопитното е, че преди няколко дни Димитър Бербатов размаза същия съперник в двубой от Висшата лига. Капитанът на България вкара феноменалните четири гола в мрежата на „кралските поданици”, а сега увеличи тази своя своеобразна класация с още две попадения.

Преиграването на срещата от ФА Къп е насрочено за 15 януари.