Новото попълнение на Манчестър Сити Мартин Петров, който направи няколко много добри мача за „гражданите”, вече попадна под критиката на английските журналисти. След като получи похвали на местните специалисти, дойде време, в което българският национал да понесе и неприятните отзиви по свой адрес.

В коментарен материал в британския „Mirror” играта на бързоногото крило и неговите съотборници бяха разкритикувани от перото на местен журналист.

Материалът е посветен изцяло на показаното от момчетата на Свен Йоран Ериксон след втората поредна загуба в Премиършип, като наставникът също не е подминат. Вчера „гражданите” загубиха отново с 0:1 при гостуването си на Блекбърн. Преди това „небесносините” претърпяха поражение от Арсенал.

Колкото до Мартин Петров в статията се казва, че българинът има отличен ляв крак, който обаче използва периодично. Журналистът разглежда поотделно новите футболисти в отбора, сред които е и националът, като не пропуска да отбележи, че парите са на Таксин Шинаватра.

Критичният материал започва с няколко думи за Свен Йоран Ериксон и отбора, който отчасти е заявил лъжлива класа в началото на сезона, а след последните два мача нещата са започнали да се изясняват. Посочват се недостатъци в отбора, както и грешките на вратаря Каспер Шмайхел, който не успя да запази врата си непокътната в последната среща.

След втората загуба Манчестър Сити продължава да бъде с актив от 9 точки и заема 5-о място.