ПСВ Айндховен разби с 5:1 като гост Адо Ден Хааг в среща от 13-я кръг на Ередивизие, и продължава да се надпреварва с Твенте за първото място в холандското първенство. ПСВ в момента е с 33 точки, и разчита на благоприятно развитие на дербито между Твенте и Аякс, за да остане лидер и след края на този кръг.

Тимът от Айндховен, със Станислав Манолев в състава си, изигра страхотен мач, и постигна успеха си с лекота. Ола Тойвонен започна като титуляр, и се отблагодари с цели четири попадения на треньора Фред Рутен, а един гол добави и Отман Бакал.

Домакините играха повече от половин час с човек по-малко, след като в края на първото, и началото на второто полувреме реферът Ролоф Люнге изгони по един техен футболист. След втория червен картон, феновете на Адо Ден Хааг започнаха да обиждат съдията, заради което Люнге прекъсна мача за 15 минути при 4:0 в полза на ПСВ. Освен Тойвовен, в срещата се отличи и Данко Лазович, който записа името си зад три асистенции – за две от попаденията на шведа, и за това на Бакал.

Ола Тойвонен бе точен в 10-та, 14-та и 42-та минути, за 3:0 на почивката. Бакал направи 4:0 за ПСВ в 51-та минута, двайсет по-късно Карим Солтани реализира почетния гол за Адо Ден Хааг, а Тойвонен заби четвърто попадение на сметката си в 73-та минута.

Станислав Манолев игра до 67-та минута, когато отстъпи мястото си на Дирк Марселис. Българският национал е сред най-постоянните футболисти на ПСВ и много рядко получава подобни почивки от Фред Рутен.

ПСВ Айндховен и Твенте продължават да са отборите без загуба до момента в Холандия, като Манолев и компания са в серия от четири поредни победи.