Наставникът на Монако Клаудио Раниери на практика е уволнен. Той ще води тима в последния му мач за сезона в събота и още в началото на следващата седмица си тръгва.

Италианецът имаше още една година от договора си, но според вестник "Екип" няма да я изпълни. Заместникът му дори вече е подписал контракт с "монегаските".

Това е направилият фурор със Спортинг в Португалия Леонардо Жардим. Специалистът изведе закъсалите "лъвове" до второто място в Примейра лига този сезон и директно участие в групите на Шампионската лига.

Според авторитетния френски вестник, той вече е парафирал за две години с Монако. Това се е случило още вчера, но новината не е официално обявена.

Очаква се това да стане веднага след мача с Бордо в събота вечер на "Луи II". Във Франция дори изкарват и финансовите условия по сделката. Заплатата на Жардим ще е по 2 млн. евро на сезон.

Не е ясно как това ще се отрази на бъдещето на българската звезда Димитър Бербатов. Благоевградчанинът е с договор до края на сезона, а идването му във Франция беше по настояване на Клаудио Раниери.

С изявите си обаче той заслужи нов контракт и се очаква в следващите няколко дни да има среща на мениджъра му Емил Данчев с шефовете на тима от Княжеството.