Българският нападател на Енерги Котбус Димитър Рангелов все пак ще трябва да се подложи на лека операция на гърба, за да бъде преодоляна напълно болката от прищипването на нерв от прешлен - контузия, която се е получила по време на зимната подготовка, съобщава ДПА. Новината по-късно беше потвърдена и от останалите водещи германски медии.

Досега 25-годишният български нападател, който има пет гола за Енерги и е водещ реализатор на отбора, се лекуваше по индивидуална програма и с медикаменти, но последните прегледи показали, че това няма да е достатъчно.

От клуба не са се ангажирали със срокове за евентуалното му връщане в игра, но се надяват това да е колкото се може по-скоро.

От Енерги обаче се радват, че е отпаднала най-сериозната възможност и се касае за по-лека контузия. По време на възстановителната си програма, той се е прибирал и в България за консултации.

Освен това, имало съмнение, че бившият капитан на Славия и на младежкия национален отбор има увреждане и на коленни връзки. Това обаче не се е потвърдило и след тестовете станало ясно, че няма здравословен проблем в коленете.